הוא גאון מוזיקלי, אוטודידקט מוזיקלי מובהק ומדהים, מולטי אינסטרומנטליסט וירטואוז רב ומוזיקאי ומלחין מקורי ומשפיע. הנה כמה עובדות מעניינות על Mike Oldfield:
(Photo: Virgin Records)
1. הוא נולד בשם Michael Gordon Oldfield ב-15 במאי 1953, ברדינג, ברקשייר, אנגליה.
2. הוא התחיל לנגן בגיטרה בגיל 10. בגיל 12 הוא כבר הופיע במועדונים עם גיטרה חשמלית.
3. בגיל 14 הוא הקים צמד בשם Sally-Angie, עם אחותו הגדולה סאלי. ב-1968 הם הוציאו אלבום בשם "Children Of The Sun", שרובו כלל לחנים מקוריים שלהם.
4. בשנת 1970 הוא הצטרף ללהקת הרוק המתקדם "Kevin Ayers and the Whole World". הוא ניגן בגיטרה, בס וכלי נגינה אחרים במהלך תקופתו עם הלהקה.
5. מייק אולדפילד ידוע בטכניקת הנגינה הייחודית שלו בגיטרה. הוא אחד הבודדים שמנגנים בגיטרה חשמלית עם האצבעות ולא משתמשים במפרט.
6. בשנת 1973, מייק אולדפילד הוציא את אלבום הסולו פורץ הדרך שלו, "Tubular Bells". האלבום כלל מגוון של כלים שנוגנו כולם על ידי אולדפילד, לאורכה של כל היצירה המהםטנת והמורכבת הזאת.
(Photo: Virgin Records)
7. מייק התחיל להלחין את "Tubular Bells" בגיל 17. הוא ניגן בכל הכלים באלבום שכולל יותר מ-250 שכבות של כלים וצלילים.
8. האלבום היה הראשון שיצא דרך חברת "Virgin Records". הוא עמד בראש מצעד האלבומים בבריטניה, זכה להצלחה בינלאומית והפך לאלבום מכונן בז'אנר הרוק המתקדם.
9. אבל אולדפילד לא עצר שם. הוא לקח את האלבום המפואר הזה אל הבמה, כשהיה רק בן 20. נדרשו 21 מוזיקאים (ביניהם Mick Taylor) ו-12 זמרות (ביניהן אחותו Sally Oldfield) כדי לבצע את כל התפקידים והכלים של אולדפילד מהאלבום המקורי בלייב.
10. בעקבות ההצלחה של "Tubular Bells", אולדפילד המשיכה להתנסות ולבחון את הגבולות המוזיקליים שלו. בשנת 1974 הוא עשה זאת עם "Hergest Ridge", אלבום יפהפה ופסטורלי.
11. ואז הגיע אלבום מופת נוסף - "Ommadawn" שיצא בשנת 1975 והציג את יכולות הכתיבה והביצוע המדהימות של אולדפילד.
12. בשנת 1977 הקליט מייק אולדפילד את הפתיח של "Wilhelm Tell" מאת רוסיני. גם במקרה זה הוא ניגן בכל הכלים כפי שעולה גם מהקליפ הבא.
13. אלבומו של אולדפילד "Incantations" משנת 1978 הציג את יכולתו ליצור קומפוזיציות מורכבות ואפיות המשתרעות על מספר רב של חלקים.
14. בשנת 1983, אולדפילד הוציאה את האלבום "Crises", שהכיל את הסינגל הלהיט "Moonlight Shadow", עם הזמרת הסקוטית Maggie Reilly. השיר הפך להצלחה בינלאומית ונשאר עד היום כאחד המוכרים ביותר שלו.
15. האלבומים הבאים של אולדפילד "Five Miles Out" (1982), "Islands" (1987) ו-"Earth Moving" (1989) הציגו את יכולתו להסתגל לשינויים ולטרנדים שעבר עולם המוזיקה, תוך שמירה על סגנונו המובהק.
16. שיתופי הפעולה המגוונים של אולדפילד כוללים עבודה עם אמנים כמו Adrian Belew באלבום "Earth Moving", הזמרת Bonnie Tyler באלבום "Islands" ועוד.
17. בשנת 1992, אולדפילד הלחין את הפרטיטורה לסרט "The Killing Fields", בבימויו של רולנד ז'ופה.
18. בשנת 1992 הוציא אולדפילד את האלבום "Tubular Bells II", ההמשך המצופה לאלבום הבכורה האיקוני שלו. אולדפילד הציג בו את המשך האבולוציה המוזיקלית שלו עצמו, תוך מתן כבוד ליצירה המקורית שיצאה קרוב לשני עשורים קודם לכן.
19. בשנת 1998, אולדפילד הוציא את "Tubular Bells III", פרק מוצלח נוסף בסדרת "Tubular Bells". הפעם האלבום כלל יצירות חדשות ועיבודים חדשניים.
20. לאורך הקריירה שלו, אולדפילד הוציא מספר אלבומים שחקרו ז'אנרים נוספים כמו new age ואמביאנט, ביניהם "Songs of Distant Earth" (1994), בהשראת הרומן של ארתור סי קלארק, ו- "Voyager" (1996), ששאב השראה ממשימות החלל "Voyager" של נאס"א.
(Photo: Virgin Records)
21. האלבומים המאוחרים יותר של אולדפילד כוללים את "Man on the Rocks" (2014), שסימן חזרה לסאונד יותר רוקיסטי, ואת "Return to Ommadawn" (2017), שהיה המשך לאלבומו הקלאסי "Ommadawn" משנת 1975.
22. במהלך הקריירה שלו, קיבל מייק אולדפילד מספר רב של פרסים, בין היתר פרס גראמי "Best Instrumental Composition" עבור "Tubular Bells - Theme from The Exorcist" ו- "Best New Age Album" עבור "Voyager".
25. תרומתו של אולדפילד למוזיקה והשפעתו המתמשכת זיכו אותו בקהל מעריצים מסור ברחבי העולם. יכולתו ליצור יצירות מגוונות וחדשניות המשתרעות על פני ז'אנרים שונים חיזקה את מעמדו כמוזיקאי חלוץ ומוערך.
אתם מוזמנים לעקוב אחרינו בפייסבוק ו/או להירשם לאתר!!
"עימות חזיתי" - בלוג הרוק של ישראל ופודקאסט
Commentaires