top of page

Motionless In White - Scoring The End Of The World

האם אתם מוכנים לסוף העולם??????

ב-10 ביוני 2022 שחררה להקת "Motionless In White" את אלבום האולפן השישי שלה, "Scoring The End Of The World".


באותה תקופה עמדה הלהקה בנקודת מפנה משמעותית בקריירה שלה. במשך יותר מעשור היא בנתה את שמה דרך תמהיל שנע בין ז'אנרים שונים של מטאל תעשייתי, תיאטרליות גותית ועוצמת מטאלקור בלתי מרוסנת. כשהיא מגיעה לשנת 2020, היא כבר מחזיקה בזהות מוזיקלית חדה וברורה וקהל מעריצים נאמן שגדל בהתמדה.


האלבום הקודם שלה, "Disguise" מ-2019, פתח בפניה דלתות חדשות מבחינת סגנון, אך קיבל תגובות מעורבות —חלק מהמעריצים התגעגעו לכאוס, בעוד אחרים קיבלו בברכה את המלודיה.

כשמגפת הקורונה התפשטה ברחבי העולם ב-2020, גם הלהקה, כמו כולם, נכנסה למצב של עצירה, התבוננות פנימית, ולבסוף — המצאה מחדש.

Photo: Motionless in White
Photo: Motionless in White

העבודה על "Scoring The End Of The World" החלה תחת עננה של חוסר ודאות עולמית. הכתיבה וההפקה נמשכו ממאי 2020 ועד פברואר 2022, והסשנים נעו בין אולפנים בלוס אנג'לס ופנסילבניה. הסולן Chris Motionless הוביל את הקו הלירי, שעסק בטלטלות אישיות ובחוסר השקט העולמי, בעוד הגיטריסט Ricky "Horror" Olson והבסיסט Justin Morrow הניחו את הבסיס המוזיקלי, בסיוע המפיקים Drew Fulk ו-Justin DeBlieck. בשלבים המאוחרים של ההפקה הצטרף גם Mick Gordon (מהפסקול של DOOM), שהוסיף תכנותים ונגינה לקטעים שונים באלבום. סדרת היוטיוב של הלהקה, “THE MAKING OF SCORING THE END OF THE WORLD”, מציעה הצצה נדירה וגלויה לתהליך היצירה: הקלטות שירה מבודדות בזום, סשנים ליליים של כתיבה, ורגעים של אחווה מוזיקלית בעבודה על ברייקדאונים ושכבות של סינתיסייזרים. העליות והמורדות שתועדו על המסך שיקפו את הקשת הרגשית של האלבום כולו.


צעד אחר צעד נבנה האלבום בהדרגה באולפנים שונים, כשהעבודה מרחוק הפכה לכלי מרכזי, אתגר שהלהקה הודתה שהיה לא פשוט, אך בסופו של דבר הפך למתגמל. דווקא התהליך המפוצל הזה הוא אולי מה שמקנה לאלבום את הגיוון ועומק הסאונד שבו.


הכאוס נפתח עם "Meltdown", פתיח עוצמתי שמתפוצץ כמו אזעקת חירום. הסינתים מבעבעים כמו חשמל סטטי, ו-Chris פורץ בזעם טהור. זו הצהרת כוונות: כבד, ובלתי מסונן.


השיר "Sign of Life" מגיע מיד אחריו, עם יותר מלודיה אך לא פחות כובד. פזמון המנוני וליריקה נוגעת—זעקה למשמעות בעולם שהפך לאפור. יש כאן ייאוש, אבל גם התנגדות. אנחנו נסחפנו כאן ללא שליטה...


ואז מגיע "Werewolf", הקלף הלא צפוי שתפס את כולם לא מוכנים. טראק דאנס-גותי עם אווירה של סרט אימה מהאייטיז וסווינג מעולם הערפדים. זה לא אמור לעבוד—אבל זה עובד וזה עובד חזק מאוד!! היה אצלנו בריפיט לתקופה לא קצרה.


השיר "Porcelain" חושף את הצד הפגיע. עיבודי מיתרים, שירה נקייה ויופי שבור יוצרים רגע נדיר של שקט מתוך הסערה.


אבל השקט הוא זמני—"Slaughterhouse", בהשתתפות Bryan Garris מ-"Knocked Loose", נכנס ומכה בכל הכוח. זהו אחד השירים האכזריים ביותר ש-MIW הוציאו, עם ברייקדאונים קיצוניים וטקסטים ארסיים נגד מניפולציה תקשורתית ושחיתות.


השיר "Masterpiece" מגיע לאחר מכן, ואולי מדובר בקטע הרגשי ביותר באלבום. הוא נוגע בחרטה, במורשת, בצורך להשאיר משהו אמיתי מאחור. פאוור באלד איטית עם פוטנציאל חוצה ז'אנרים—והפכה ללהיט מובהק.


השירים "Cause of Death" ו-"Burned at Both Ends II" מחזירים אותנו למחוזות הכבדים יותר. הראשון עוסק בבגידה ובפירוק חברתי, השני משמש כהמשך רגשי מפתיע—אפל יותר, חד יותר ונואש יותר.


ואז מגיע הטיטאן: "Cyberhex". זה היה הסינגל הראשון מהאלבום, וברור למה. שילוב של אלקטרוניקה תעשייתית וריפים אימתניים. שיר שמתמצת את ה-DNA של האלבום—אפוקליפטי, קולנועי וטעון באנרגיה הישרדותית. חברי הלהקה סיפרו שבחית השיר כסינגל מוביל שיציג לקהל את האלבום החדש, הייתה פה אחד, כולם הסכימו שהשיר הזה מייצג את העידן החדש של הלהקה באופן מובהק.


השיר "Red, White & Boom", עם Caleb Shomo מ-"Beartooth", לוקח אותנו לכאוס מוחלט. סרקזם פוליטי מובהק, ציני, פרוע ומודע לעצמו. שיר שהוא גם בדיחה וגם אזהרה.


שיר הסיום, "Scoring The End Of The World", סוגר את הכל בגרנדיוזיות. בהשתתפות Mick Gordon, הוא משלב נפח תזמורתי עם כוח תעשייתי. כמו סצנה אחרונה בסרט מלחמה עתידני—מרגש, אפל ועם נגיעה של תקווה. סיום ראוי לאלבום שנולד ממשבר עולמי.


עטיפת האלבום, שעוצבה על ידי האמנית Crystal Johnson, לוכדת את התיאטרליות הקודרת שבו. דמות חסרת פנים בגלימה שחורה, עומדת באור לבן חזק—סמל ללידה מחדש, אנונימיות וקריסה. זו לא רק בחירה עיצובית—זו מטאפורה חזותית לנושאים כמו משבר זהות, דעיכה טכנולוגית והיופי שבהתמרה מתוך החושך.


האלבום הזה הוא נקודת שיא בקריירה של "Motionless In White". הוא הגיע למקום ה-12 בבילבורד 200 וכבש את המקום הראשון ברשימת אלבומי ההארד רוק. הסינגל "Masterpiece" הגיע למקום הראשון במצעד הרוק הראשי של בילבורד. בספטמבר 2023 יצאה מהדורת דלוקס עם ארבעה שירים חדשים, ובחגיגות השנה לאלבום כבר היה ברור שהוא נחשב לאלבום הכי מגובש, נועז ומשמעותי של הלהקה. הוא תפס את כאוס העולם והפך אותו לטיהור רגשי. זה לא היה רק אלבום—זו הייתה הצהרת קיום.


להאזנה לאלבום ב: Spotify, Apple Music


"עימות חזיתי" - בלוג הרוק של ישראל

אתם מוזמנים לעקוב אחרינו בפייסבוק / אינסטגרם ו/או להירשם לאתר

Comentários


 נהנים מהבלוג? הירשמו לקבל את הפוסט הבא ישירות למייל !!

תודה רבה על ההרשמה!

©2020 by FaceOff - עימות חזיתי All rights reserved

"עימות חזיתי" - מגזין הרוק של ישראל, בלוג מוזיקה ופודקאסט !!

bottom of page